Het is weer zo’n dag. Ik open de deur, slenter naar de auto. Daar sta ik dan als een hoopje pudding aan te schuiven in de file. Ik voel vanbinnen dat het niet klopt! Maar wat dan niet? Ik heb een job, ik heb een partner en kinderen? Ik heb een leuke thuis, een goed salaris en bedreven hobby. Eens gearriveerd op het werk gaat alles als een automatisme van start. Laptop onder de arm, meeting hier en daar, handjes schudden, advies inwinnen en geven, wat statistieken analyseren, rapportje neerpennen enz.

En dan zit de dag er weer op. Ik schraap mijn spullen bij elkaar. Vol goede moed hervat ik mijn weg naar de auto; waar stond die vandaag weeral geparkeerd? Afwezig maar toch enigszins alert op de baan rijd ik de autostrade op. Harde beats weerklinken door de boxen. Een radiostem fluistert : “Heb jij ook zo’n energiek dag achter de rug”. Ik zit perplex in mijn stoel. Hoe KAN dit nu! Hoe kan je nu met meer energie naar huis gaan? Ik besluit om toch even verder te luisteren naar wat ze te vertellen hebben, welke verdere nonsense er wordt uitgespuwd. De vrachtwagens voor en rechts van mij vervolgen hun tocht. En ik volg gedwee.

En dan plots hoor ik een stemmetje in mij dat me wakker maakt. “Hey maar wat wil jij dan eigenlijk? Wil jij hier zo energieloos blijven treuren en je wentelen in de macht der gewoonte? Of wil je er iets aan doen?” Een rode Tesla rijd me voorbij. Ik besluit om die te volgen. Ik ga van mijn vertrouwde pad af en ga een andere rijstrook op. Thuis aangekomen meen ik mijn laptop op mijn schoot en zoek hulp of beter ondersteuning die mij tot nieuwe energie kan brengen. Enkele weken later sta ik energiek en bewust in mijn living en denk : “Wauw, dat radioprogramma heeft me de eerste vonk gegeven om mijn leven opnieuw zelf in handen te nemen. Samen met mijn coach heb ik al stappen opgezet naar ZINgeving van wie ik ben, wat ik wil en hoe ik die step-by-step wil verwezenlijken”.

ALs dit ook voor jou in min of meerdere mate herkenbaar is, weet dan dat je er niet alleen voor staat. Samen staat we sterk!

Pin It on Pinterest